Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Azië zet zich schrap voor golf faillissementen als gevolg van Covid-19

12 juni 2020 - Met een wereldwijde recessie in het vooruitzicht zetten Aziatische bedrijven sterker in op kredietbeheer om de risico's op wanbetaling tot een minimum te beperken. De waarde van achterstallige facturen in de regio is sinds de uitbraak van Covid-19 met ruim 50 procent gestegen, waardoor veel bedrijven in hun voortbestaan worden bedreigd. Leveranciers spelen een grote rol bij de financiering van betalingsachterstanden.

Lees verder  |  Reageer

75 bedrijven failliet verklaard in week 22

9 juni 2020 - In week 22 (25 tot en met 29 mei) zijn 75 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er tien minder dan in week 21. In de eerste 22 weken van 2020 zijn er 1.651 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 53 meer dan in dezelfde periode van 2019. Vanaf 2019 is de trend licht stijgend.

Lees verder  |  1 reactie

Promotie: Wat drijft ondernemers tot ondernemen?

4 juni 2020 - Wat motiveert ondernemers om te ondernemen? Dat is de centrale vraag in het promotieonderzoek van Warren Lloyd. Is het de cultuur en de economische omgeving die hen motiveert om te gaan ondernemen? En wat motiveert hen dan precies: de hoop op succes of de angst voor mislukking? Of misschien wel beide? Lloyd vergelijkt Nederland, Engeland en Zuid-Afrika. Op 5 juni 2020 om 13.30 uur verdedigt Lloyd zijn proefschrift 'Motivated to Achieve' bij de Open Universiteit. De promotie vindt online plaats.

Lees verder  |  Reageer

Corona hindert afzet nieuwe auto's ook in mei

4 juni 2020 - Het aantal geregistreerde nieuwe personenauto’s in Nederland is afgelopen maand met 59,2 procent gedaald ten opzichte van mei 2019. Uit de officiële cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC blijkt dat er 14.934 voertuigen op kenteken werden gezet, tegen 36.601 in dezelfde maand vorig jaar.

Lees verder  |  1 reactie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen in strijd met Europees recht

2 juni 2020 - Een aparte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen is strijdig met het Europees recht. Dat is de conclusie van een juridische analyse die in opdracht van de Werkvereniging is uitgevoerd.  "In het Pensioenakkoord hebben werkgevers- en werknemersorganisaties afgesproken dat er een aparte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen moet komen," zegt Roos Wouters van de Werkvereniging.

Lees verder  |  3 reacties

Vier adviezen om organisaties tijdens en na de corona-crisis te laten excelleren

2 juni 2020 - De ontwrichtende werking van het corona-virus is ongekend. Heidrick & Struggles deelt vier adviezen om tijdens en na deze crisis te excelleren. Dat lukt door te focussen op purpose en transparantie, in te zetten op de kansen op digitaal vlak, uitzonderlijke samenwerkingen te realiseren en een inclusief bestuur vorm te geven.

Lees verder  |  Reageer

'Nieuwe infectiehaarden dreigen als adviesrol wegvalt'

28 mei 2020 - Bedrijfsartsen moeten een rol blijven spelen in het advies aan werknemers na een positieve uitslag op corona. Zij hebben een belangrijke adviesrol als een werknemer een positieve test krijgt. Nu die preventieve functie per 1 juni wegvalt, zoals de minister heeft besloten, bestaat het risico dat werkplekken nieuwe brandhaarden worden. In een brief aan minister De Jonge (VWS) uiten de branchevereniging voor arbodiensten (OVAL) en de beroepsvereniging van bedrijfsartsen (NVAB) hun ernstige zorgen.

Lees verder  |  Reageer

MKB krijgt vertrouwen terug, onzekerheid blijft

28 mei 2020 - Onder ondernemers groeit het vertrouwen in eigen kunnen tijdens de huidige crisis. Het geloof van ondernemers dat zij goed uit deze crisis komen is toegenomen ten opzichte van de vorige meting medio april. Ook stijgt het aandeel ondernemers dat nieuwe kansen ziet. Dit blijkt uit de meest recente meting van de MKB coronamonitor van Motivaction en MKB Servicedesk.

Lees verder  |  Reageer

COVID-19 preventiemaatregelen binnen ondernemingen

27 mei 2020 - Wereldwijd heeft de uitbraak van het coronavirus COVID-19 grote gevolgen voor veel mensen. Bijvoorbeeld als het gaat om het sociale leven, recreatie en werk. Om het virus onder controle te krijgen zijn er in veel landen begin 2020 gedeeltelijke of gehele lockdowns ingesteld. Momenteel worden deze op veel plekken geleidelijk versoepeld. Veel ondernemingen staan dan ook te trappelen om weer de draad op te pakken. Maar welke mogelijkheden zijn er eigenlijk om de bedrijfsvoering voort te zetten, binnen de richtlijnen?

Lees verder  |  Reageer

Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie

27 mei 2020 - Of het nu gaat om baardtrimmers, bordspellen, boeken, toetsenborden of tuinmeubels: het verkopen van producten tijdens coronatijd gaat veel ondernemers best goed af. Velen waren tenslotte toch al online actief en zichtbaar met een webshop. Maar wat als u geen producten verkoopt, maar (fysieke) diensten levert? Dan worden de uitdagingen van de 1,5 meter economie opeens een stuk concreter. Hoe past u als dienstverlener u businessmodel hierop aan?

Lees verder  |  Reageer

Meer omzet bouwsector

25 mei 2020 - De bouwsector ondervond in het eerste kwartaal nog geen hinder van de coronacrisis. De omzet van de bouw was 9,1 procent hoger dan een jaar eerder. Ook in maart, waarin de eerste effecten van de maatregelen tegen Covid-19 zichtbaar werden, behaalde de bouw een omzetstijging. De vergunde bouwsom voor nieuwbouw en verbouwingen van woningen lag in het eerste kwartaal van 2020 ruim elf procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de bouw.

Lees verder  |  1 reactie

Overheid kan coronaschade in de bouw beperken

22 mei 2020 - In de bouwsector wordt nu nog doorgewerkt, maar dat betekent volgens ABN AMRO niet dat de bouw immuun is voor de coronacrisis. Doordat veel landen (gedeeltelijk) in lockdown zijn, is het voor ruim de helft van de bouwbedrijven moeilijk om bouwmaterialen tijdig op de bouwplaats te krijgen; bij één op de vijf bedrijven leidt dit tot vertraging in bouwprojecten. Naast de hout- en bouwmaterialenindustrie is ook de metaalproducentenindustrie een belangrijke leverancier voor bouwbedrijven.

Lees verder  |  Reageer

Kleine ondernemers in de reisbranche zien inkomsten halveren tijdens lockdown

20 mei 2020 - De financiële gevolgen van de coronamaatregelen zijn in een aantal branches erg groot. Zo werd er bij kleine ondernemers in de reisbranche gemiddeld 50 procent minder geld bijgeschreven. Ook in andere sectoren zijn forse verliezen zichtbaar, blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv’s die Knab als huisbank hebben.

Lees verder  |  1 reactie

Vertelt een barcodenummer u waar een product is gemaakt?

20 mei 2020 - Er zijn mensen die oproepen om producten uit bepaalde landen in de schappen te laten liggen onder het mom 'eigen product eerst'. Die mensen, veelal actief op social media, laten anderen zien hoe u aan de hand van een barcode producten uit een land kunt herkennen. ‘Pak een product op. Kijk naar de barcode. Als de eerste drie nummers 690 of 691 of 692 zijn, is het product in China gemaakt.’ Dat lijkt een heel praktische en simpele oplossing maar is helaas onjuist! Die barcode zegt niet dat het product in China is gemaakt.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
45  46  47  48  ...  262