Financieel
Big Tech, Handelsdiensten en Informatietechnologiebedrijven vertegenwoordigen 35 procent financiële dienstverlening
29 juni 2022 - Volgens Oliver Wyman vindt er een tektonische verschuiving plaats in de financiële dienstverlening, nu technologiebedrijven met gevestigde bedrijven strijden om een positie in een markt die zich snel uitbreidt naar nieuwe diensten. Gevestigde bedrijven die traditioneel georganiseerd zijn rond risicobeheer groeien nog steeds, maar het grootste deel van de waardecreatie in de sector wordt gedreven door bedrijven die actief zijn op het gebied van financiële infrastructuur, data en technologie (FIT).
Lees verder | ReageerChecklist: Omgaan met niet-betalende debiteuren
28 juni 2022 - Consumenten betalen over het algemeen direct voor producten of diensten. Dit is echter in het bedrijfsleven juist helemaal niet gangbaar. Dat komt met name doordat het grootste deel van de bedrijven met facturen werkt met daarop een betalingstermijn. Hierdoor kan in het bedrijfsleven gemakkelijk een extra probleem ontstaan waar de gemiddelde consument geen idee van heeft, namelijk debiteuren.
Lees verder | ReageerBedrijven verwachten in tweede helft van 2022 explosie van betalingsachterstanden
24 juni 2022 - Meer dan de helft (57 procent) van de Nederlandse bedrijven maakt zich zorgen dat het risico op betalingsachterstanden dit jaar zal toenemen. Belangrijkste oorzaken die daarvoor genoemd worden zijn inflatie, strengere regelgeving, vertragingen in de toeleveringsketen en stijgende rentetarieven. Meer dan acht op de tien Nederlandse bedrijven zeggen dat het versterken van hun liquiditeit en cashflow een topprioriteit is in 2022.
Lees verder | ReageerSlechts twee op drie ondernemers laten geen geld liggen bij belastingaangifte
21 juni 2022 - Twee op de drie (67 procent) Nederlandse ondernemers weet zeker dat zij geen geld laten liggen bij hun belastingaangifte. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Het Fiscaal Vraagstuk’ van fiscaal partner Nextens, waarbij 329 zelfstandig ondernemers ondervraagd zijn over hun fiscale kennis.
Lees verder | 1 reactieDubbele normen inzake betalingen: Nederlandse bedrijven zetten leveranciers onder druk
17 juni 2022 - Zeker 71 procent van de Nederlandse bedrijven vindt dat zij een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben om betalingen aan kleine ondernemingen op tijd te voldoen. Daar staat tegenover dat ruim een kwart (27 procent) van de grote organisaties aangeeft eigen leveranciers later te betalen dan zij ooit van hun eigen klanten zouden accepteren.
Lees verder | ReageerForse stijging hypotheekrente heeft piek bereikt
3 juni 2022 - Hoewel de hypotheekrente in de eerste vier maanden van het jaar met bijna 2 procentpunt is gestegen, begint deze stijging sinds mei duidelijk af te vlakken. Toch merken veel huizenkopers de effecten van de forse stijging die zich in de laatste maanden heeft voorgedaan, nu het bedrag dat zij maximaal kunnen lenen flink lager is dan begin dit jaar. De Hypotheker verwacht wel dat de hypotheekrente nog kan stijgen, maar veel minder sterk dan in de voorgaande maanden.
Lees verder | ReageerScala aan online betaalmogelijkheden niet langer oplossing voor bedrijven om klanten te laten betalen
31 mei 2022 - Om ervoor te zorgen dat klanten betalingen voldoen, zette in 2019 42 procent van de finance professionals een scala aan betaalmogelijkheden in. Door de jaren heen is gebleken dat dit niet dé oplossing is voor niet betalende klanten. In 2020 gebruikte nog maar 33 procent deze tactiek, in 2021 was dit 27 procent en inmiddels doet maar een op de vijf (twintig procent) bedrijven dit.
Lees verder | ReageerNederlandse consument experimenteert met nieuwe identificatiemethoden
24 mei 2022 - Nederlanders staan open voor nieuwe, innovatieve manieren om hun identiteit aan te tonen. Dit blijkt uit Battle to Onboard, een groot Europees onderzoek van Signicat onder ruim 7600 consumenten van financiële producten zoals een bankrekening of hypotheek. Identificatie met behulp van een digitale identiteit zoals iDIN heeft echter nog altijd de voorkeur.
Lees verder | ReageerAon: Overheid wees alert op financiële risico’s van internetlabels
13 mei 2022 - Deze week stemt de Eerste Kamer in met de afschaffing van de korting op de collectieve basisverzekering per 2023. Mede naar aanleiding daarvan waarschuwt Aon voor de risico’s die verbonden zijn aan de relatief goedkopere internetlabels.
Lees verder | ReageerGroningen goedkoopste stad om je auto te verzekeren
4 mei 2022 - Groningen is voor het derde jaar op rij de goedkoopste stad om een autoverzekering af te sluiten, gevolgd door Leeuwarden en Assen. Amsterdam is dit jaar de duurste stad om een autoverzekering af te sluiten. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van Autoverzekering.nl naar de premies in de twaalf provinciale hoofdsteden en Amsterdam.
Lees verder | ReageerWanbetaling is terug van weggeweest
2 mei 2022 - De kans dat een factuur te laat of niet wordt betaald, neemt dit jaar sterk toe. Meer dan de helft van de Europese exporteurs (in Duitsland 60 procent) verwacht een toename van het wanbetalingsrisico. Dat blijkt uit onderzoek van de grootste kredietverzekeraar ter wereld Allianz Trade.
Lees verder | 1 reactieFlinke zorgen over oplopende inflatie bij mkb’ers
14 april 2022 - Twee op de vijf mkb’ers maken zich zorgen over de impact van de toenemende inflatie op de bedrijfsresultaten. Opvallend is dat zij daarbij ook vrezen voor een toename in het aantal arbeidsconflicten door discussies met hun personeel over een inflatiecorrectie van het salaris.
Lees verder | ReageerBelastinghervormingen essentieel voor arbeidsmarkt en pensioenen
8 april 2022 - De komende jaren staan voor de arbeidsmarkt, het pensioenstelsel en het belastingstelsel --inclusief het toeslagenstelsel-- grote wijzigingen en herzieningen op de agenda. Het is van groot belang de symbiose tussen die drie beleidsdossiers te bezien, omdat de belastingheffing de randvoorwaarden schept voor al die dossiers.
Lees verder | ReageerZes tips voor de aangifte inkomstenbelasting
6 april 2022 - Heb je als ondernemer nog geen belastingaangifte gedaan? Je hebt nog één maand om ‘m in te sturen. Belastingaangifte doen als ondernemer kan best een klus zijn. Daarom is het verstandig om ruim voor de deadline van 1 mei met je aangifte te beginnen. Om je als ondernemer op weg te helpen bij je aangifte, geeft de Belastingdienst zes tips.
Lees verder | Reageer