Financieel
Ondernemer? Zo regel je eenvoudig je zaken bij de Belastingdienst
26 augustus 2021 - Als ondernemer heb je te maken met verschillende belastingzaken. Denk aan het doen van je btw-aangifte of de vennootschapsbelasting en het betalen hiervan. Hoe doe je dat? Dit kan op drie manieren: via administratiesoftware, via een fiscaal dienstverlener of via de website van de Belastingdienst.
Lees verder | ReageerVier motivaties om over te stappen op real-time boekhouden
24 augustus 2021 - De accountancywereld is klaar voor de toekomst. Niet alleen beschikt meer dan de helft van de Nederlandse accountants (51 procent) al over één of meerdere geïntegreerde systemen, ook is bijna tweederde (61 procent) bereid om de cloud te gebruiken. Dat blijkt uit de MKB Barometer 2021, een onderzoek in opdracht van Exact. Digitalisering dat de weg plaveit voor een persoonlijke benadering van en goede ondersteuning voor klanten.
Lees verder | ReageerDiepe kloof tussen betalingspraktijken in Noord en Zuid
6 augustus 2021 - In de handelsregio USMCA - de Verenigde Staten, Mexico en Canada - tekenen zich enorme verschillen af in zowel het sentiment als de betalingsmoraal van bedrijven. Zo verwachten ruim acht op de tien bedrijven in Mexico dat zij in het komende jaar beter gaan presteren, terwijl dit slechts geldt voor iets meer dan een derde van de bedrijven in Canada.
Lees verder | ReageerDe btw-aangifte en eHerkenning: antwoord op de meestgestelde vragen
30 juli 2021 - Zaterdag 31 juli moeten alle ondernemers weer hun btw-aangifte en betaling over het tweede kwartaal hebben gedaan. Gaat u uw btw-aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk doen? Dan hebt u mogelijk eHerkenning nodig. In dit artikel geeft de Belastingdienst antwoord op de meestgestelde vragen over eHerkenning. Zoals wat het precies is, wanneer u het nodig hebt en hoe u het aanvraagt.
Lees verder | ReageerDrie manieren voor kredietverstrekkers om grip te krijgen op het complexe kredietlandschap
30 juli 2021 - Nu we ons in de laatste stadia van de pandemie bevinden, is er in veel landen sprake van een tegenstrijdige economie. Sommige mensen hebben nu meer geld op hun rekening dan aan het begin van de coronacrisis en staan klaar om dat geld uit te geven. Een groot aantal consumenten kampt echter nog altijd met de financiële gevolgen van de pandemie in hun dagelijkse leven.
Lees verder | ReageerKredietscores en faillissementen mkb-bedrijven afgelopen kwartaal stabiel
20 juli 2021 - Experian heeft opnieuw onderzoek gedaan naar de status van het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Nederland, op basis van openbare data en zelf ontwikkelde modellen. In een eerder rapport over het eerste kwartaal van dit jaar zag het bedrijf een daling van de kredietscores van mkb-bedrijven. Daarnaast nam het verwachte wanbetalingspercentage toe voor bedrijven van allerlei groottes en in diverse sectoren.
Lees verder | 1 reactieBeleggen in de AEX Index
19 juli 2021 - De Nederlandse beurs kent een belangrijke index waar de resultaten van de grootste Nederlandse bedrijven aan af zijn te zien: de AEX Index. Deze volgt namelijk de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven van Nederland. Daarmee is de AEX Index een goede indicatie voor de stand van de Nederlandse economie.
Lees verder | 2 reactiesDe voordelen van financial lease
16 juli 2021 - Het leasen van auto’s heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. In 2020 reden er al meer dan 1,1 miljoen leasevoertuigen rond. Vorig jaar was bovendien zelfs meer dan 60 procent van alle nieuw verkochte personen- en bestelauto’s een leaseauto. Hoewel private lease zeker in opkomst is, wordt het overgrote deel van de geleasede voertuigen zakelijk gereden.
Lees verder | ReageerSociaal basisstelsel voor alle werkenden wint aanhangers onder zzp’ers
16 juli 2021 - Ruim 60 procent van de hoogopgeleide zzp’ers steunt een sociaal basisstelsel voor alle werkenden op de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener HeadFirst Group, waar ruim 1700 zelfstandig professionals (zp’ers) recent aan hebben deelgenomen. Een breed draagvlak in vergelijking met de steun voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp’ers, waar juist 70 procent niets voor voelt.
Lees verder | ReageerZzp’er en vorig jaar door corona minder of niet gewerkt? Check of u recht hebt op huurtoeslag
14 juli 2021 - Vorig jaar hadden veel zelfstandig ondernemers minder of geen werk door corona. Zo werkten 278.000 zzp’ers twintig uur of minder in het vierde kwartaal van 2020. Daarvan wilde één op de drie meer werken. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Belastingdienst/ Toeslagen snapt dat zzp’ers hierdoor mogelijk minder inkomsten hadden en wijst hen erop dat ze misschien nog huurtoeslag over 2020 kunnen krijgen.
Lees verder | ReageerJongere volwassenen omarmen innovatieve betaalmethoden, ouderen blijven achter
9 juli 2021 - Even een betaalverzoek sturen of alleen je telefoon meenemen in plaats van je pinpas wanneer je boodschappen doet: het klinkt voor velen als muziek in de oren. Toch staat niet iedereen te springen om moderne betaalmethoden te omarmen. Zo staat bijna de helft van de achttien- tot 34-jarigen (48 procent) open voor een cashloze samenleving tegenover slechts een kwart van de 55+’ers (26 procent). Dat blijkt uit het 2021 mkb-retailers onderzoek van Visa.
Lees verder | ReageerTweederde voelt zich veilig bij contactloos betalen
8 juli 2021 - Contactloos betalen is nog meer de nieuwe norm geworden tijdens de coronapandemie en daar voelen Nederlanders zich goed bij, zo blijkt uit het 2021 mkb-retailers onderzoek van Visa. Maar liefst tweederde van de Nederlanders (66 procent) heeft het gevoel dat contactloos betalen veilig is. Het nieuwe hygiënische bewustzijn van mensen sinds COVID-19 maakt het nut van innovatieve betaalmethoden onmiskenbaar.
Lees verder | ReageerAlternatieve financieringsbronnen winnen terrein in Nederlands mkb
5 juli 2021 - De relatie tussen banken en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) is nooit geweldig geweest. Maar uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) bleek deze zomer dat ondernemers in Nederland er bij hun bankiers nog slechter op staan dan hun collega-ondernemers elders in Europa. Het CPB ontdekte dat het Nederlandse mkb vaker nul op het rekest krijgt bij het aanvragen van bankfinanciering dan waar dan ook in Europa.
Lees verder | ReageerNederlandse bedrijven betaalden in 2020 beter dan in 2019
1 juli 2021 - In de tweede helft van 2020, het jaar waarin de coronacrisis uitbrak, betaalden meer Nederlandse bedrijven hun rekeningen een stuk vaker op tijd dan in de laatste helft van 2019. Zo betaalde in de tweede helft van 2020 75 procent van de Nederlandse bedrijven de nota’s binnen de gestelde termijn, in de tweede helft van 2019 was dit nog 69,2 procent. Het gaat om een stijging van 5,8 procent
Lees verder | Reageer