Nieuws
Steeds meer restaurants tonen duurzaamheid aan
29 februari 2012 - Meer dan 1.000 restaurants laten inmiddels met een profiel zien wat zij doen aan duurzaamheid. Hiermee krijgen consumenten steeds meer keuze. Het duurzaamheidsprofiel is ontwikkeld door Milieu Centraal samen met iens.nl en CREM.
Wie op zoek is naar duurzame restaurants kan het beste terecht in Amsterdam, waar 199 restaurants een duurzaamheidsprofiel hebben ingevuld. Daarna volgen Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Ook onder gasten is het duurzaamheidsprofiel populair. De afgelopen vier maanden zijn de duurzame profielen meer dan 100.000 keer bekeken en is er ruim 5.000 keer binnen 'uitgebreid zoeken' specifiek op duurzaamheid gezocht.Score
De gemiddelde duurzaamheidsscore van de deelnemende restaurants is 48 procent. Er valt dus nog het nodige te verbeteren aan de hoeveelheid maatregelen die restaurants nemen. De meest genomen maatregelen zijn vegetarische gerechten serveren, seizoensgebonden producten gebruiken en biologische producten serveren.
Matig gebruik van vlees en vis
Het lijkt een niet te stuiten trend, aandacht voor duurzaamheid binnen de horeca. Jonathan Karpathios, chefkok bij restaurant Vork & Mes te Hoofddorp geeft aan waarom: "Duurzaam denken en ondernemen is vereist, met een toekomst waarin fossiele energiebronnen uitgeput raken en energieprijzen stijgen. Maar ook rundvleesproductie zorgt voor veel CO2 uitstoot en bij vis staan vele soorten op uitsterven. Wij beseffen dat goed en gelukkig onze gasten ook steeds meer. Het meest zichtbare is dan ook het matige gebruik van vlees en vis in ons verrassingsmenu dat wij serveren." Doorsturen | Reageer | Nieuwsbrief