Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Jong Ondernemen leert jongeren omgaan met geld

22 januari 2013 - Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor het aanleren van gezond financieel gedrag. Het onderwijs speelt hierin, samen met ouders, een belangrijke rol. Jong Ondernemen presenteert zich van 22 tot en met 26 januari 2013 op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs te Utrecht.

Zij doet dit samen met het platform Wijzer in geldzaken en een aantal andere partijen.
Deze vakbeurs voor onderwijsprofessionals is een belangrijk contactmoment met het onderwijsveld en biedt de mogelijkheid om met docenten over het onderwerp financiële educatie in gesprek te gaan. De partners van Wijzer in geldzaken, waaronder Jong Ondernemen, hebben verschillende lesmaterialen ontwikkeld die scholieren en studenten op een leuke manier leren omgaan met geld. Bezoekers aan de stand ontvangen gratis een handige waaier met daarin een overzicht van alle lesmaterialen. Met deze lesmaterialen kunnen docenten eenvoudig met het thema ‘leren omgaan met geld’ in de klas aan de slag. De lesmaterialen zijn vaak ook goed in te passen in bestaande vakken en lessen. Een aantal lesmaterialen en activiteiten wordt op de stand op originele wijze getoond. 

Learning by doing

Jong Ondernemen laat docenten kennismaken met ondernemerschapprogramma’s op het primair, voortgezet én beroepsonderwijs. Pauline van Dulken, commercieel directeur van Jong Ondernemen: "Leerlingen van groep 8 van de basisschool kun je al leren ondernemen. Sterker nog: het zit er vaak al in. Met het vak integrerende project BizWorld krijgen leerlingen de kans hun eigen bedrijf op te starten en te leiden. Zo krijgen ze de basisbeginselen van het bedrijfsleven, ondernemerschap, economie en geldmanagement mee." Uniek hierbij is, dat ze op hun weg in ‘het bedrijfsleven’ worden wegwijs gemaakt en geholpen door een ondernemer.
Voor het beroepsonderwijs is dat niet veel anders. In de companies op het mbo werken de studenten met echte producten, echt geld en doen zaken met echte leveranciers en afnemers. De jonge ondernemers kiezen zelf een product of dienst, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en gaan met het product/de dienst de markt op. Ook hier is het learning by doing het uitgangsprincipe. "Een betere manier om te leren ondernemen dan door het te doen is er niet," aldus Van Dulken.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.