Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

LinkedIn meest gebruikte sociale medium bij ondernemers

14 mei 2014 - LinkedIn is het meest gebruikte sociale medium onder ondernemers (94 procent), daarna volgen Facebook (70 procent) en Twitter (60 procent).

Dit  blijkt uit onderzoek van KplusV in samenwerking met Yellow Walnut. Het onderzoek werd uitgevoerd door een afstudeerstudent van de opleiding Communicatie & Media Design, Hogeschool Utrecht naar het online gedrag onder ondernemers, gedaan onder 235 ondernemers.

Ondernemers actief op social media
LinkedIn is het meest gebruikte sociale medium onder ondernemers. 94 procent van de ondernemers gebruikt LinkedIn. Daarna volgen Facebook (70 procent) en Twitter (60 procent). Google Plus is onder ondernemers nog niet populair (vijftienprocent), ondanks het positieve effect dat het gebruik van Google Plus kan hebben op online vindbaarheid van hun eigen onderneming.

Ondernemer is kenniszoeker
Ondernemers typeren zichzelf in hun online gedrag vooral als kenniszoekers (29,4 procent) en netwerkers (23,4 procent). Van de kenniszoekende ondernemers is 90 procent op LinkedIn te vinden, bij de netwerkers zelfs 100 procent. De ondernemers gebruiken LinkedIn vooral om te netwerken, om op de hoogte te blijven van nieuws en interessante thema’s en om specifieke bedrijven of personen te volgen. Daarnaast gebruiken ze LinkedIn als leadgenerator voor hun eigen onderneming.

Facebook
Facebook wordt door 70 procent van de ondernemers gebruikt. Wel met verschillende doeleinden. Belangrijkste redenen om Facebook te gebruiken zijn het actief reageren op andermans items, interessante items delen met eigen volgers en om zelfgemaakte content te creëren, publiceren en distribueren. Van de ondernemers is 60 procent actief op Twitter, met name om nieuws, bedrijven en personen te volgen en om items te delen met volgers.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.