Nieuws
'Laat de gehele doe-het-zelf sector groeien met correcte data’
3 juli 2018 - Door nu in data te investeren, kunnen bedrijven in de toekomst succesvol groeien. Voor wie er nog niet in investeert, is het eerder vijf voor twaalf dan dat bedrijven aan groeien kunnen denken.
Correcte productinformatie is nodig voor online vindbaarheid, het leidt tot optimale klantprocessen en bedrijven voldoen aan wet- en regelgevingen. Als u serieus in uw business wilt groeien, dan is het gebruik van GS1 Data Source een goede stap. De eerste 75 leveranciers worden door de retailers en GS1 aangespoord om hun artikelgegevens in de GS1 datapool te zetten.Correcte productinformatie
De sector heeft als doel om samen met bedrijven correcte productinformatie van het gehele assortiment uit de bouwmarkt en de webshops beschikbaar te krijgen. GS1 biedt één centrale bron voor het elektronisch uitwisselen van artikelgegevens, sectorbreed. Zo heeft iedereen altijd de beschikking over eenduidige kwalitatief hoogwaardige artikelgegevens. Het is een initiatief van de Belgische en Nederlandse GS1 organisaties die namens de bedrijven uit de sector nu komen met de campagne: ‘U oogst wat u zaait’.
Voordelen van data
Marco van der Lee, sectormanager doe-het-zelf, tuin en dier GS1 Nederland: "Bedrijven met een data gedreven organisatiecultuur plukken daar de vruchten van. De voordelen van data zijn bij de meeste bedrijven wel bekend, echter blijft de implementatie vaak achter. Op zich niet verrassend: de overgang op verschillende organisatieniveaus is een hele uitdaging en kost tijd. Stapsgewijs gaan we leveranciers nu helpen, zodat de gehele sector kan profiteren van correct beschikbare data in de omnichannel wereld."
Wie wisselt productdata uit met wie?
Leveranciers geven zelf in de datapool aan wie over welke artikelgegevens mogen beschikken. Leveranciers leveren via de GS1 datapool (neutrale) artikelgegevens aan, zoals artikelcode, productnaam, afmetingen, gewicht en btw-tarief. Ook leggen leveranciers e-commerce data zoals productspecificaties, informatie over wetgeving zoals gevaarlijke stoffen en milieuheffingen vast. Afnemers kunnen de gegevens dan opvragen en inlezen in hun systemen. Het middel is de GS1 datapool. Die houdt op één plek bij wie welke gegevens uitwisselt en met wie.
Multidisciplinair samenwerken
Datamanagement raakt alle afdelingen binnen bedrijven, datamanagement, sales, IT, e-commerce, kwaliteit, logistiek en finance. Voor bedrijven is multidisciplinair samenwerking belangrijk als het gaat om datamanagement. Wanneer bedrijven dit op orde hebben, hebben ze een strategisch voordeel om vroegtijdig in te spelen op (nieuwe) mogelijkheden die data biedt.
Andere redenen om te investeren in datamanagement zijn:
De weg naar een data gedreven organisatie is er een van lange duur, maar wel één waarmee u vandaag kunt starten. GS1 biedt hulp om aan de slag te gaan met GS1 Data Source, met onder andere een stappenplan, praktijkcases en een overzicht met veelgestelde vragen. Implementatiepartners kunnen u vervolgens ondersteunen bij de implementatie.
Doorsturen | Reageer | Nieuwsbrief