Nieuws
Online aanwezigheid levert u meer omzet op
26 april 2011 - Natuurlijk, u heeft een eigen site. Maar voor veel ondernemers in het MKB blijft het daar meteen bij wat betreft online activiteit. Ondernemers in andere landen doen meer aan online verkoop, inkoop en marketing dan Nederlandse ondernemers - en dat legt ze geen windeieren.
Dat blijkt uit het onderzoek 'Interned; hoe het internet de Nederlandse economie verandert', van Boston Consulting Group (BCG) in opdracht van Google Nederland.Ondernemer blijft achter bij consument
Twee op de drie Nederlanders koopt weleens iets via internet, maar slechts een op de vijf ondernemers biedt producten aan op internet. Niet slim, stelt Pim Feltz van Google: "Ondernemers zien vaak niet het nut van online als er relatief weinig aankopen plaatsvinden via hun websites, maar ze moeten dat belang echt gaan zien. Uw webwinkel bereikt dagelijks vijftien miljoen mensen. Dat kan grote invloed hebben op de offline verkoop.'
Omzetstijging
Uit de cijfers van BCG blijkt dat het voor uw omzet loont om online te zijn. De omzet van bedrijven zonder website, daalde afgelopen jaar licht, mkb'ers met website haalden gemiddeld twee procent winst en ondernemers die daarbij ook nog een online verkoopkanaal hebben, online adverteren, klanten de mogelijkheid geven online reviews te plaatsen en actief zijn op social media behaalden een omzetstijging van drie procent.
Andere landen
Internationaal gezien staan Nederlandse MKB'ers op de elfde plaats wat betreft de betrokkenheid bij internet. Zwitserland gaat aan kop, gevolgd door Nieuw-Zeeland en Noorwegen. Ter illustratie: aan de inkoopkant doet 75 procent van de MKB'ers in Zwitserland een deel van de inkoop online, tegenover 37 procent van de Nederlandse MKB'ers. 42 procent van de bedrijven uit Nieuw-Zeeland beschikt over een online verkoopkanaal, tegenover 22 procent van de Nederlandse bedrijven.
Online ondernemen
Nederlandse ondernemers laten kansen liggen, concludeert BCG en zouden zich meer moeten gaan verdiepen in online ondernemen. MKB-Nederland verwacht wel dat steeds meer MKB’ers dat de komende tijd gaat doen en zo (meer) geld gaan verdienen.
Bron: MKB Servicedesk Doorsturen | Reageer | Nieuwsbrief