Persberichten
Verschilt de iPhone 12 van zijn voorgangers?
12 oktober 2020 - Apple heeft haar nieuwe paradepaardje, de iPhone 12, gepresenteerd aan het grote publiek! Op welke punten verschilt de iPhone 12 van de modellen uit de iPhone 11-serie? Welke verbeteringen maken dat de aankoop van deze nieuwe smartphone het overwegen waard zou zijn? In dit artikel zetten we de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 12 en zijn voorgangers voor je op een rijtje. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken, wanneer je de aankoop van deze nieuwe smartphone overweegt. Je koopt de iPhone 12 bij Vodafone en verschillende andere Nederlandse providers.
Tip: kijk niet alleen naar de nieuwe iPhone 12, maar duik ook eens in de andere verbeterde producten van Apple. Eerder introduceerde het bedrijf al een nieuwe versie van de iPad Air en de iWatch.
Formaat van de nieuwe iPhone 12 verschilt
Een belangrijk verschil tussen de iPhone 12 en zijn voorgangers, is het formaat van de iPhone 12 Mini en de iPhone 12 Pro Max. Waar het formaat van de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro gelijk is gebleven ten opzichte van de voorgangers, geldt dat voor de Mini- en Pro Max-variant niet. De iPhone 12 Mini heeft een formaat van 5.4 inch, waarmee deze kleiner is dan de kleinste iPhone 11. Je kunt de iPhone 12 Mini vergelijken met de iPhone 5s van enkele jaren terug.
De iPhone 12 Pro Max is juist iets groter geworden dan zijn voorganger. Dit toestel is met zijn 6.7 inch de grootste smartphone, die Apple de laatste jaren op de markt bracht. Zeker wanneer je jouw telefoon vaak gebruikt voor het streamen van films, is dit formaat interessant.
Verbeterde camera in de nieuwe iPhone 12
Een andere belangrijke verbetering aan de iPhone 12 ten opzichte van zijn voorgangers, is de camera. De iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max zijn uitgevoerd met een LiDAR-sensor. Niet eerder verwerkte Apple deze dieptesensor in haar smartphone. Helemaal nieuw is de LiDAR-sensor echter niet. Deze sensor zit bijvoorbeeld ook in de nieuwste versie van de iPad Pro. Een voordeel van deze sensor is het feit, dat de functie voor het meten van objecten met deze sensor sterk verbeterd wordt. Ook AR-toepassingen zullen met de LiDAR-sensor steeds realistischer worden.
Snellere Bionic-chipset in de smartphone
Aansluitend op de verbeterde camera, zal ook de snellere A14 Bionic-chipset bijdragen aan de kwaliteit van AR-toepassingen. Daarbij maakt deze chipset het eenvoudiger om snel te schakelen tussen verschillende apps op je iPhone 12. In de praktijk zal je dit niet direct merken, wanneer je nog weinig doet met AR- en VR-toepassingen. Let wel, soms heb je niet direct in de gaten dat het om augmented reality gaat. Heb je bijvoorbeeld al eens een app gebruikt, waarmee je kunt visualiseren hoe een bepaald meubelstuk in je woning staat? Het is een typisch voorbeeld van de toepassing van AR.