Reacties
De vijf belangrijkste retail trends voor 2015
Klinkt erg leuk zo'n analyse maar men vergeet erbij te vermelden dat bestaande retailers weinig tot geen mogelijkheden hebben tot studie naar wat nodig is voor zo'n combinatie van 'clicks&bricks'. MKB Nederland heeft een rapport uitgebracht waarin zij stelt dat over 5 jaar circa 40% van de bestaande retailers is verdwenen als zij die slag niet kunnen maken. Daarom hebben wij een serie cursussen gemaakt voor retailers die (ook) een webshop willen openen. Voor deze serie worden nu proefcursisten gezocht. Zie voor meer info de url: www.4utraining.nl/proefcursist/
Hopelijjjk draagt dit wel bij tot een beter kennisniveau bij retailers!
Eicellen invriezen of talenten ontdooien?
Ik vind dit een nobel streven, maar lopen ze dan niet extra het risico als het minder goed gaat met Neomax dat ze ook het makkelijkst de laan worden uit gestuurd?
Aan de andere kant - de voltijdse 45 jarige loopbaan is ook voorbij.
Ik hoorde het graag.
Proost: wat elke ondernemer kan leren van de Nederlandse bierindustrie
Dat is allemaal zeker waar. Latente vraag is belangrijk. Er moet speelruimte zijn. Maar een interessantere vraag lijkt mij hoe je latente vraag manifest kan maken. Daar richt mijn proefschrift zich op.
Dank voor de reactie!
Proost: wat elke ondernemer kan leren van de Nederlandse bierindustrie
Zo bijzonder als de jonge promovendus het ogenschijnlijk voorstelt, -althans volgens deze samenvatting - is het fenomeen van diversificatie door herintroductie van oude merken c.q. oude producten niet. Zo zijn bijvoorbeeld in Oost-Duitsland sedert de hereniging met de BRD -mede als gevolg van de Ostalgie-trend- tal van voormalige ''DDR''-producten zeer succesvol geherintroduceerd door gebruik te maken van nog bestaande kapitaalgoederen. Ook de 'slow-food' trend in Italië is een voorbeeld daarvan. Hetgeen onderbelicht blijft in bovenstaande samenvatting - maar hopelijk niet in het proefschrift- is dat er natuurlijk een latente vraag naar dergelijke producten moet bestaan, c.q. gestimuleerd moet worden, voordat van succes sprake kan zijn. Die factor is uiteraard veel belangrijker dan de mogelijkheden gebruik te maken van oude machines en onvrede onder potentiële ondernemers.
dr. L.Kreukels | | 25 oktober 2014Resultaten Heineken onder druk
Heineken zijn bier staat grotendeels ook op ander vlak onder druk... Door de grote aanbod van allerlei andere bieren, en ook niet meer het lekkerste biertje te zijn, verliezen ze de markt.
Het is dat ze zoveel panden in bezit en/of mede financierder zijn van horeca gelegenheden zijn. Anders lag hun omzet nog veel lager, dan verwacht..., daarom is deze consortium ook steeds bezig met overnames... Dan houdt je je markt op peil....
Toch voor zie ik een komende bieroorlog prijzen, want deze zijn op dit moment veel te hoog...
Indien dit niet gebeurt, dan moet Europa maar eens kijken of er geen Kartel afspraken zijn.....
‘ZZP’ers zélf schuldig aan plan verplichte verzekeringen’
Wat een onnozole reactie hier van ene Leendert. Hard werken is niet voldoende hoor. Je moet wat bijdragen en je eigen broek kunnen ophouden. al die klagende zzp-ers profileren zich echt niet als ondernemer. inderdaad - eigen schuld dat er zo betuttelt wordt.
Vincent | | 17 oktober 2014‘ZZP’ers zélf schuldig aan plan verplichte verzekeringen’
Met stijgende verbazing volg ik deze (en soortgelijke) discussies.
Ik kan mij voorstellen dat de 'echte' ondernemer, met een goed gevulde orderportefeuille en een jaar omzet van 2 keer modaal (grofweg € 65.000) of meer, zich niet herkend in de nieuwe lichting ZZPers. Mensen die het hoofd maar net (of net niet) boven water kunnen houden.
Veel ZZPers die al 10 jaar of langer meedraaien hebben ruim voldoende opdrachtgevers c.q. klanten en kunnen redelijke tot forse uurtarieven rekenen. Als je dan ook nog bedenkt dat er vaak weinig kosten gemaakt worden, blijft er (ruim) voldoende over om verzekeringen af te sluiten en een pensioenregeling te treffen in eigen beheer.
Maar waarom zo fors inhakken op de ZZPers die niet in deze comfortabele positie verkeren? Of wij het nu leuk vinden of niet, ze zijn er en het worden er steeds meer. Niet in de laatste plaats door ontwikkelingen op de markt waarin er voor de 'vaste baan' steeds minder plek is. Veel ZZPers kunnen gezien diezelfde marktwerking niet werken tegen een realistisch tarief. De markt dat zijn we met zijn allen. Zwarte Pieten uitdelen is wel erg makkelijk als je stelt dat de ZZPers het onheil aan zichzelf te wijten hebben..
De toonzetting in dit artikel is naar mijn idee ook enigszins reactionair en elitair. Bijvoorbeeld de afsluitende woorden: “Als ZZP-ers niet een krachtiger tegengeluid laten horen, dan is binnen enkele jaren het nieuwe ondernemerschapscommunisme een feit,'' vervolgt Helmers. ''En met die toekomstige status weet je dat de gewenste innovatie en creativiteit – als basis voor economische groei – definitief een doodsmak heeft gemaakt.”
Gechargeerd zou je deze toon kunnen vergelijken met de Oude Industriëlen en Edellieden die met misprijzen en onbegrip neerkeken op het gewone volk dat riep om eten en een dak boven het hoofd. Men zag de opkomende arbeidersbeweging maar al te vaak als een gevaar voor de samenleving, de linkse ideeën zouden slechts leiden tot luilakkerij en moreel verval.
Is dat het? De goedbetaalde ZZPer, zoals menig advocaat, notaris of arts (om maar een paar al lang gevestigde beroepsgroepen te noemen) wil niet geïdentificeerd worden met de bouwvakker of thuishulp die zich aandient op de ZZP markt? Gaat het dan om verlies van status en reputatie? Gaat het om een ‘liberaal’ mensbeeld waarin, zonder enige nuance, geageerd wordt tegen (collectieve) voorzieningen voor ‘luitjes’ die onderaan de maatschappelijke ladder bungelen?
In mijn advies praktijk kom ik helaas regelmatig ‘gevallen’ tegen van initiatiefrijke, creatieve en hardwerkende ZZPers. Mensen die het ondanks al hun inspanningen niet (langer) lukt om een inkomen vergelijkbaar met het minimumloon te generen. Als die dan ook nog te horen krijgen dat dit eigen schuld dikke bult is, doen we velen onrecht.
Dat er een vangnet komt m.b.t. een inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid en een collectieve pensioenvoorziening is naar mijn overtuiging bovendien niet strijdig met ‘echt’ ondernemerschap. Als het goed op de rit wordt gezet zal het een pakket worden waar je voor moet betalen en waar je naar rato van de inbreng de vruchten kan plukken. Dat daarbij t.a.v. de AOV een minimum uitkering komt zodat je totale (gezins)inkomen niet onder het minimumloon terecht komt, kan ik ook nog goed mee leven.
Tot slot: ook een redelijk tot goed verdienende ZZP ouder dan 50 zal niet of nauwelijks een reële AOV kunnen afsluiten, veel maatschappijen hanteren een maximumleeftijd bij aanvang van de verzekering die varieert tussen de 40 en 50 jaar. Dat kan betekenen dat al verdien je een ton of meer per jaar, je bij langer durende arbeidsongeschiktheid al snel door je reserves heen bent en bij het ‘bijstandsloket’ moet aankloppen.
En wat is er mis met een collectief pensioen? Verreweg de meeste pensioenfondsen zijn actieve investeerders die een positieve bijdrage leveren aan de economie. Als er een zakelijke premie en uitkering wordt gehanteerd voor de ZZPers is ook daar niets mis mee.
Een nuchter, informatief en goed onderbouwd artikel over de recente ontwikkelingen m.b.t. de ZZPers en hun positie op de arbeidsmarkt van de hand van Rabobank: https://economie.rabobank.com/publicaties/2014/juni/zzpers-tijdens-de-crisis/
Met een ansichtkaart meer bezoekers naar uw webshop of website
Wij gaan zeker onze klanten een kaartje sturen. Bedankt voor de tip.. goodtoys
Goodtoys | | 15 oktober 2014Gratis whitepaper over de Wet Werk en Zekerheid
Goed dat aandacht aan wordt geschonken aan het nieuwe arbeidsrecht. Nog te weinig werkgevers weten wat er aan zit te komen en -sterker nog- wat ze er nu al aan kunnen doen.
Barry Mooibroek
Economie herstelt; wanbetalingen en faillissementen blijven
Veel ondernemers vergeten dat een effectieve en slagvaardige incassopartner voorkomt dat standaard hoge premies aan een kredietverzekering afgedragen hoeven te worden. In geval van wanbetaling heeft een kredietverzekering doorgaans een eigen incassobureau met hoge provisies in geval van incasso. Op de markt bieden sommige bedrijven betrouwbare No Cure No Pay incasso aan. De eerste verdiensten dus als we het toch hebben over werkkapitaal (en dus de groei van het bedrijf): die provisie kunt u besparen en elders aan uitgeven!
Joost Konings | | 6 oktober 2014Vanaf 2015 opdrachtgevers ook aansprakelijk bij inhuur van ZZP\'ers
Ik ben benieuwd wat precies de gevolgen zullen zijn als dit wetsvoorstel wordt aangenomen. Wellicht zullen opdrachtgevers terughoudend zijn wanneer het aankomt op het inhuren van zzp'ers.
Adriana van Schalken | Payroll Works | | 6 oktober 2014Rittenregistratie: waar ligt de grens tussen zakelijk en prive
Beste Ria,
Met deze vraag kan je beter naar de KvK of de Belastingdienst. Wij zijn leverancier van ritregistratiesystemen, van vergoedingen van zakelijke kilometers hebben wij geen know-how.
Wel kunnen wij je helpen aan een automatische rittenregistratie. Kijk voor meer info op onze website.
Succes!
Bianca (Ctrack)
Rittenregistratie: waar ligt de grens tussen zakelijk en prive
Geachte: Ik bezorg sinds kort voor en bedrijf pakjes in een soort pakket dienst. nu krijg ik maar 19 cent p.km. hoe zie ik dit nu? dit zijn mi. zakelijke km. is daar een bel. aftrek voor en brandstof gebruik ? of moet ik zzp er worden om die BTW terug gave te kunnen krijgen?
Ria Boll | | 5 oktober 2014