Ondernemen met de beste ondersteuning

Reacties

Zzp’er wil af van uurtje factuurtje

@Nico @Nicole
Zelf merk ik ook dat het takenpakket steeds breder wordt. Deze trend zie ik ook bij mensen in vaste dienst.

De oorzaak hiervan is denk ik dat de bedrijven minder budget beschikbaar hebben dan voor de crisis en men bijv. 6 mensen het werk laat uitvoeren dat voorheen door tien man werd gedaan.

De enige manier om te ontsnappen aan deze rat race is toch het beschikken over specifieke kennis. Algemene rollen als project manager worden so wie so meer uitgevoerd door vaste mensen dan door freelancers.

Om die reden moeten freelancers steeds meer onderscheidend vermogen aan kunnen tonen om een goed betaalde opdracht te kunnen krijgen. Je CV aanpassen op toegevoegde waarde is het begin.

Errol van Engelen  |    |  16 september 2013

Zzp’er wil af van uurtje factuurtje

Ik sluit me eigenlijk zowel bij de mening van Niels als van Nicole aan in deze. Ik denk dat er best veel bedrijven zijn die nog bereidt zijn om flink te betalen voor specifieke expertise. Toch merk ik ook wel dat naast de tarieven ook het takenpakket onder druk komt te staan van de externe. Er worden meer zaken van hem/haar verwacht dan voorheen. Toch denk ik dat dit niet anders is dan de druk die er op de interne medewerkers rust. Ook die salarissen en takenpakket staan onder druk.

Nico  |    |  16 september 2013

Werkvloer onveiliger door onbegrip en afname BHV\'ers

ik heb een vraagje:ik als moet ik als BHVer op de werkvloer telefonisch bereikbaar zodat ik in het geval van een calamiteit gebeld kan worden en eventueel zelf de hulpverlening kan bellen? bestaat hier een regelgeving voor?

Hans Visser  |    |  13 september 2013

Zzp’er wil af van uurtje factuurtje

Ik zie inderdaad ook dat kostenreducties bij alle bedrijven aan de orde van de dag zijn. Veel bedrijven moeten gewoon 20% snijden in de kosten waarbij personeelskosten al snel hiervoor aangewend worden. Zeker ook de externe mensen. tariefsacties zijn dan ook aan de orde van de dag. Echter zie ik ook wel dat er in de markt mensen gespaard worden bij deze acties. Professionals die als externe op cruciale plaatsen van de organisatie zitten of die echt zeer specifieke kennis hebben.

Toch ben ik van mening dat bedrijven te veel het tariefaspect als belangrijkste criteria zien.

Daarnaast merk ik dat bedrijven ook steeds meer gaan eisen van profesionals. Dus ze moeten meer werkzaamheden doen in bijv. scrum teams. Dus een ontwikkelaar moet ineens ook taken van een architect overnemen.
Merken jullie dit ook?

Nicole van Bergen  |    |  13 september 2013

Zzp’er wil af van uurtje factuurtje

@sanne
Ik denk niet dat kostenbesparing de banale reden is van het inhuren van externe professionals. Uiteraard speelt bijj veel bedrijven kostenreductie een prominente rol echter zie ik ook in de markt dat bedrijven best wel willen betalen van schaarste kennis en hooggekwalificeerde professionals. De meer generalistische functies staan mbt tarief inderdaad meer onder druk.

Niels Huismans  |    |  12 september 2013

Zzp’er wil af van uurtje factuurtje

De groep zzp-ers (ik noem hen liever freelancers) is natuurlijk wel erg groot. Evenwel geeft dit artikel aan dat steeds meer freelancers prestatiegericht willen werken. Ben benieuwd wat de cijfers zijn voor commerciele consultants.

Performancegericht werken heeft zowel voor- als nadelen. Eerst de voordelen: de reputatie van de freelancer stijgt en daardoor mogelijk ook zijn inkomsten. Voordeel voor de klant is dat hij de performance krijgt die van tevoren is afgesproken.

Er zijn ook wel nadelen. Het gaat hierbij niet alleen om financieel nadeel, maar ook reputatie schade. Stel dat de diepere achtergronden van een opdracht vaag zijn. Dan hebben zowel opdrachtnemer als opdrachtgever achteraf een probleem.

Zelf ben ik wel voorstander van performancegericht werken. Het kwalificeren van een mogelijke opdracht (due diligence) doe ik dan zo helder mogelijk. Als er een onduidelijk of niet-haalbaar doel is, dan haak ik af. In het verleden al een aantal keren meegemaakt dat het dan minder goed afloopt. Zeg dus niet te gauw 'ja'.

Errol van Engelen  |    |  12 september 2013

Zzp’er wil af van uurtje factuurtje

Ik denk dat Jeroen Groothoff het bij het optimistische eind heeft. De banale, realistische versie is dat bedrijven zzp-ers inhuren omdat dit kostenbesparend is: geen verplichtingen, vrijheid, blijheid. Inhurende bedrijven geven wellicht sociaal gewenste antwoorden, omdat de andere antwoorden hun imago kunnen schaden. Er gewoon voor uitkomen dat het crisis is en dat het water je aan de lippen staat, is nu eenmaal 'not done' en wat mij betreft zoooo 2012..

Sanne van Buma  |    |  12 september 2013

Zzp’er wil af van uurtje factuurtje

Een portal voor het plaatsen van beoordelingen zou ook heel geschikt zijn voor dienstverlenende bedrijven. Het gaat steeds vaker om verbinding tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, waarbij kostenbesparing uiteraard een belangrijke factor blijft, maar dat is niet het enige waarom een contract ontstaat. Met een online platform waarop zichtbaar is wat een dienstverlenend bedrijf en zzp'ers doen komt de verbinding tussen klant en opdrachtnemer goed in beeld.

Joos Geerts  |    |  12 september 2013

Samenwerkende ZZP’er vergroot concurrentiekracht

Wat een prima artikel, met name over het inschakelen van een coach. Ik ben ondernemerscoach voor coaches en therapeuten en hoor zo vaak;'ik kan jou niet betalen'. Terwijl ze het zich eigenlijk niet kunnen veroorloven GEEN coach in te schakelen. Het is in veel gevallen het verschil tussen wel of niet overleven. Met een dergelijke statistische onderbouwing ben ik dus heel blij!

Veronique Prins  |    |  7 september 2013

Zes gouden regels voor klantbehoud

Ik denk dat punt 2 toch wel het belangrijkste is: goed luisteren en signalen opvangen wat de klant eigenlijk wil en bevestigen wat hij gezegd heeft. Opsomming maken wat besproken is en vragen of het zo in orde gemaakt kan worden; dus vragen om een beslissing te nemen, bijvoorbeeld: zullen we het dan zo maar in orde maken?

Lambert  |    |  7 september 2013

ZZP-organisaties starten actie tegen afschaffing zelfstandigenaftrek

Ik ben van mening dat ZZPers stevig gesubsidieerd worden door de hard werkende belastingbetaler, het is voor zowel ZZPer als voor opdrachtgevers erg interessant om ''het werk'' op basis van een ZZP overeenkomst uit te laten voeren. Zeker in het geval van eenvoudig werk. Mijn levenspartner is ZZP en wij verbazen ons over de financiele voordelen die wij genieten als ZZP. Laat ik wel wezen, voor ons is het niet gunstig als ZZP voordelen aangepakt worden. Maar ik zie desondanks niet in waarom ''normale'' belastingplichtigen (loonwerkers en dga's) fors bepasting moeten betalen en dat ZZPers van hun (extreem grote!) financiele voordelen kunnen blijven genieten. Zelf heb ik een kleine bv met 3fte's en ben dit jaar flink gepakt: ik heb voor een dga een matig salaris en ben er dit jaar maar liefst 175 netto per maand op achteruitgegaan ten gevolge van de zorgpremie/arbeidskorting die niet gerepareed werd voor dga's. Het zijn niet alleen de ZZPers die door belasting en regelgeving het zwaarder gaan krijgen. ZZPers wilde gaan ondernemen en dat brengt nou eenmaal risico's op divers gebied met zich mee waaronder de fiscale, niets nieuws en dat hoort er bij.

ZZP Partner  |    |  2 september 2013

ZZP\'er vreest einde ondernemerschap maar kan wel op vakantie: rara?

Hoezo als je zpper bent en je wilt geen lasten verzwaring en af en toe op vakantie ben je niet zelfstandig. Wat kost de overheid dit dan?? De overheid neemt alleen van ondernemers en geeft niks terug. Leg mij eens uit wat jij bedoeld dan V Jak.

Wesley  |    |  30 augustus 2013

ZZP\'er vreest einde ondernemerschap maar kan wel op vakantie: rara?

Mooi en slim onderzoek van ZZP Netwerk Nederland. Bewijst dat veel ZZP'ers dus eigenlijk hartstikke hypocriet zijn en dus eigenlijk helemaal niet zo zelfstandig als ze zich voordoen....

V. Jak  |    |  29 augustus 2013

ZZP\'er vreest einde ondernemerschap maar kan wel op vakantie: rara?

En dan nog iets zelfs al zouden die parasieten met hun eeuwige uitkeringen aan het werk willen. Wat ze niet doen. Kan het geeneens. Want de overheid voert zoveel lasten verzwaring door dat er geen bedrijf overeind blijft. En wie durft te zeggen dat het niet meer zo makkelijk is om een uitkering te krijgen zit er dik naast. Ik ken iemand een vrouw die omdat ze dr werk niet leuk vond haar eigen ziek melde. Niet overspannen of iets nee gewoon niet leuk. ( ik ken haar dit geeft ze me zelf verteld)Kort daarna werd ze zwanger. En gaf aan bij haar werkgever zo ziek zwak en misselijk te zijn dat ze niet kon werken. Maar wel hele dagen met moeders ( ook een uitkering ) te gaan shoppen . Dit heeft ze volgehouden tot aan het einde van haar werkcontract. Waarna ze een zwangerschaps uitkering kreeg. Het kind is inmiddels geboren en nu heeft ze een bijstands uitkering. We zijn nu al 2 jaar verder get kind is inmiddels al een jaar oud. Maar mevrouw werkt nog steeds niet. En elke dag lees ik op facebook dat ze naar het strand is. Weekendje weg. Of gewoon lekker shoppen met haar moeder. En als ik dan vraag waarom ga je niet werken word er gezegd. Ja dan verdien ik 200 euro in de maand meer maar krijg ik geen huur subsidie meer van 450 in de maand. En dan moet ik elke dag vroeg me bed uit. Logisch dat die niet gaat werken. Je zou wel gek wezen. En dan luid er maar 1 conclusie werken word bestraft. Thuis op je luie reet zitten beloond. En dan word er ook nog gezegd er kan wel wat minder geld worden verdiend want jullie kunnen nog op vakantie. Maar over uitkeringen aanpakken hoor je niet zoveel dus nogmaals alles op een rijtje.

- Vakantie. Houd in dat mensen teveel geld verdienen. Die moeten we verder bezwaren.
- ondernemers worden extra hard gepakt die kunnen het missen ondanks dat dit de ruggengraat is van de samenleving en iedereen weet zonder ruggengraat zak je in elkaar.
- zieken moeten meer gaan betalen
- Als je werkt en je verdient teveel moet je meer gaan betalen.
- Als je niet werkt hoef je minder te gaan betalen + je krijgt geld
- We bezuinigen op werkelijk alles maar gaan dan zeuren dat er teveel werkeloosheid is omdat er niks meer te doen is want alles is wegbezuinigd.
- we gaan alles nog duurder maken maar niemand koopt dan nog iets want ze kunnen het niet betalen.
- We geven geld uit aan arme landen want die hebben niks. Nee wij ook straks niet meer
- En als je iedereen geld afpakt kunnen ze minder geld uitgeven op die manier komt er minder geld binnen want we komen weer tekort en dan begint de riddel opnieuw tot er straks niks meer overblijft.
- En naar mijn mening is het geld wat uitkeringtrekkers ( bijstand geen ww want dat verdienen mensen zelf bij elkaar) Uitgeven niks waard want dat noemen we een sigaar uit eigen doos.

Wesley  |    |  28 augustus 2013
Vorige  |  
128  129  130  131  ...  169