Reacties
Beginnen als ZZP'er na de coronacrisis
Jaro Broeklander geeft het goed aan. Als u als zzp'er start en u kunt van afstand werken. Dus u kunt OV mijden en bv op afstand werken aan websites dan is de kans op succes groter dan dat u nu wil starten als freelancer in de horeca. Of als u een sportschool wil openen.
Een beroepsgroep die tot dusverre weinig hinder heeft ondervonden van de corona-beperkingen zijn de ZZP'ers in de bouw.
Sterker er wordt meer en meer gebouwd, dus daar is voorlopig voldoende werk. Ook tijdens 'hoogtepunt' van de coronacrisis ging de bouw gewoon door.
Tips voor een functionele kantoorinrichting
Nog steeds erg actueel dit artikel. Daarnaast zien we nu erg sterk de toename in het thuiswerken vanwege de actualiteit. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee in verband met het meubilair wat thuis vaak niet ergonomisch geschikt is.
Fianne van Locker.shop | | 18 juni 2020Zzp’er is in balans
Ik ben benieuwd of zzp-ers in deze crisistijd ook nog tevreden zijn met hun werk-privé balans. Vooral nu de kinderen zo'n lange periode thuis waren, waardoor het best wel zwaar kon worden om efficiënt thuis te werken en ook nog je kinderen aandacht te geven. Nu de scholen weer open zijn, denk ik dat de meeste zzp-ers en thuiswerkers weer meer balans krijgen.
Caroline van Aart | | 18 juni 2020Aantal tanktransacties neemt langzaam toe sinds versoepeling lockdown
Het zou interessant zijn om een schatting te hebben van het percentage gereisde kilometers ten opzichte van normaal en hoe zich dat verhoudt tot de economische krimp.
Dan kunnen we inschatten hoeveel procent van de mensen blijkbaar redelijk eenvoudig thuis kan werken
Rabobank: Nederlandse economie wacht een beperkt herstel
Goed dat de Rabobank de Nederlandse huizenmarkt specifiek aanhaalt. Volgens makelaars zijn goed in PR 'de woningmarkt draait als een malle', maar als ik rondloop naar mijn voice-over studiootje in Amsterdam zie ik talloze tekoop en tehuur bordjes. Vooral rondom de gracht. Spannende tijden..
Lenneke, Nederlandse voice-over | | 17 juni 2020Drie opties om uw eenmanszaak over te zetten naar een bv
De richtlijn die wij al jaren hanteren ligt rond de nettowinst van 150k.
De meeste ondernemers die starten en die niet uitgaan van een winst van 150.000 euro of meer en niet direct hun risico aansprakelijkheid dienen af te dekken kiezen voor de eenmanszaak.
Fiscaal zeer voordelig, zeker de eerste drie jaar. Omdat u als zzp’ er dan recht heeft op zelfstandigenaftrek, startersaftrek en mkb-winstvrijstelling. U valt onder de Inkomstenbelasting.
Als dga kunt u op twee manieren geld halen uit uw B.V.. Als loon/salaris/gebruikelijk loon, of als dividend.
Bij de keuze om wel of niet over te stappen uit een bv dient u ook in de gaten te houden hoeveel dividend u uitkeert, cq totaal uit de zaak trekt.
Minder zorgen over continuïteit bedrijf bij ondernemers
Ik hoop dat het positivisme zegeviert. Mooi dat in alle branches van het niet-financiële bedrijfsleven het aantal ondernemers dat denkt in de huidige economische situatie minstens nog een jaar te bestaan in mei sterk toegenomen is ten opzichte van de meting van april.
In de praktijk zie ik bij mooi weer half volle terrassen die lijken op een veemarkt. Het nodigt niet uit om voor 4 euro een biertje te drinken met een stuk metaal voor je neus en een blaffende ober - hou 1.5 meter afstand- in je nek.
Ik gok dat de grote klap na augustus komt. Met deze maatregelen halen bedrijven nog geen 50 procent van hun omzet. En dat terwijl ze het in deze zomerse maanden grotendeels voor het gehele jaar moeten verdienen.
Met pijn in hart zie ik sportscholen met goede airco en afzuiging dicht moeten terwijl vliegtuigen weer de lucht in mogen. En je ook naast elkaar mag zitten, want in een vliegtuig is de afzuiging wel goed.
De economie kan pas verder herstellen als de maatregelen zsm worden versoepelt. De strenge maatregelen waren op dieptepunt van de corona goed, maar de situatie is nu anders.
80 procent kleinbedrijf vreest liquiditeitstekort door coronacrisis
Logisch gevolg van de wel hele strikte coronmaatregelen. In Noord Holland is nu al een groei aan faillissementen te zien.
Dit blijkt uit onderzoek van NH Nieuws dat, ondanks alle steunmaatregelen sinds de coronacrisis, een duidelijke stijging in het aantal faillissementen te zien is.
Cijfers uit het Centraal Insolventieregister tonen aan dat het aantal faillissementen in NH in april en mei 2020 met 146 omgevallen ondernemingen al hoger is dan het aantal faillissementen dat het CBS in het hele tweede kwartaal van 2019 meldde.
In het register is te zien dat er tussen de diverse regio’s behoorlijke verschillen zijn.
Zo is in Zaanstreek-Waterland het aantal faillissementen van vóór 15 maart en na 15 maart verdriedubbeld (van 7 naar 21), gevolgd door Alkmaar (van 7 naar 15), Amsterdam (van 40 naar 74) en Haarlem (van 5 naar 9).
De NOS meldt. Bijna 20 procent van de bedrijven kan niet aan zijn financiële verplichtingen voldoen en een derde zegt het zo niet langer dan drie maanden vol te houden.
Dat blijkt uit een enquête onder 112 brancheorganisaties die zijn aangesloten bij VNO-NCW en MKB-Nederland
Ondernemers vragen premier Rutte onderscheid te maken
Er zal steeds meer oppositie komen tegen de maatregelen nu een nieuwe ziektegolf uitblijft. De pas op de plaats was heel goed.
Intussen weten we meer en kunnen we wel de juiste beslissingen nemen. En zo ondernemers redden en proberen om de schade voor de economie verder te beperken.
Wat als er een nieuwe ziektemeldingen bij komen na al die demonstraties. Dat is toch een teken om de teugels iets te laten vieren. Om van abnormaal weer terug te gaan naar bijna helemaal normaal. Er gaan nu beroepsgroepen helemaal naar de afgrond door beslissingen van drie maanden geleden. Destijds juist, maar nu graag door andere - roze- bril bekijken.
Rabobank: Nederlandse economie wacht een beperkt herstel
Een krimp van de economie, door zeer strenge maatregelen, die wellicht al te lang worden doorgezet. Na de demonstratie op de Dam is het aantal zieken niet extreem toegenomen. Het zou een aanleiding kunnen zijn om de 1.5 meter maatregel nader te onderzoeken. Zeker omdat bijna 20 procent van de bedrijven niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Een derde zegt het zo niet langer dan drie maanden vol te houden. Dat blijkt uit een enquête onder 112 brancheorganisaties die zijn aangesloten bij VNO-NCW en MKB-Nederland. En ook gemeenten gaan 'haast failliet'vanwege alle steun die ze moeten geven.
peter boekhouder-zzper | | 11 juni 202075 bedrijven failliet verklaard in week 22
In 2019 werden er 3.208 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zal in 2020 hoger zijn. De verbetering ten opzichte van april lijkt uitstel van executie. De verplichte anderhalvemeter-afstand is abnormaal voor zeker de horeca. Veel bedrijven staan al op instorten maar konden door een beetje steun nog overeind blijven. De zomer moet normaal gezien de uitschieter worden.
Het nodigt nu niet uit om op een terras te gaan zitten met een dranghek en waarbij je afstand moet houden. In de loop van het jaar zal het aantal faillissementen helaas weer toenemen en de werkenden gaan straks opdraaien voor alle kosten.
Arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen in strijd met Europees recht
Goed onderzoek en goed nieuws. Onderzoek van ZZP Nederland wijst uit dat 80 procent van de zelfstandigen tegen een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering is.
Belangenorganisaties vinden de premie van 200 euro te hoog.
Het is alleen jackpot voor de verzekeraars die maximaal 200 euro per maand van een miljoen zzp’ers wilden opstrijken.
Corona hindert afzet nieuwe auto's ook in mei
Voor de particulier is de elektrische auto vanaf 1 juli interessanter door 4.000 euro subsidie voor een nieuwe auto. En 2.000 euro voor een gebruikte.
Zakelijk is elektrisch ook nog interessant. Op dit moment geldt een lage bijtelling van 4 of 8 procent voor elektrische auto’s. Dit gaat in de nabije toekomst veranderen dus als u graag elektrisch wilt rijden, doe dat dan nu.
CRM- of ERP-programma: wat past het beste bij de onderneming?
Ik zou vooral veel software-pakketten uittesten. Er zijn er genoeg die een gratis proefperiode aanbieden. Zo kan je proberen welk pakket het beste bij je past.