Ondernemen met de beste ondersteuning

Weblog

Lasergraveren; wat is dat precies?

Door: Sander Wijdemans, 31 januari 2015 - Lasergraveren, het is een van de nieuwere technieken op het gebied van graveren en veel gebruikt in met name de industriële sector. Maar wat is lasergraveren precies en waarvoor kun je het zoal gebruiken? Met name voor industriële doeleinden graveert het bedrijf er lustig op los, maar ook kleine projecten zoals awards, herdenkingsplaten en naambordjes zijn dagelijkse opdrachten. Lees hieronder verder en wellicht kom je tot de conclusie dat lasergraveren ook past binnen jouw bedrijf.

Waarvoor wordt het gebruikt?
Een vraag die eigenlijk vrij gemakkelijk te beantwoorden is, maar waar je niet dagelijks bij stil staat. Lasergraveren is namelijk de ideale techniek voor het graveren van naamborden, merklabels en bedieningspanelen, maar ook zeer gedetailleerde afbeeldingen zoals QR-codes kunnen perfect worden gecreëerd door middel van de laser. Hierdoor kom je soortgelijke gravures met regelmaat tegen in het straatbeeld, en zijn ze dichterbij dan je denkt. 

Lasergraveren is breed inzetbaar en zeer aantrekkelijk voor bedrijven die graag een strakke, moderne uitstraling willen met behulp van gegraveerde borden en panelen. Dit kan uiteenlopen van kleine bordjes met een naam, slogan of boodschap tot oorkondes en gegraveerde awards. Ook in fabrieken wordt er veel gebruik gemaakt van lasergravures. Vooral instructiepanelen en dergelijke worden gegraveerd, mede omdat de tekst permanent is en niet kan vervagen, vervuilen of kan worden verwijderd.

Hoe gaat lasergraveren in zijn werk?
Lasergraveren verloopt zoals te verwachten via een laser die wordt bestuurd door een computer. Hierin wordt de gewenste afbeelding opgenomen en gegraveerd door de laser op het door jou zelf gekozen materiaal. Hierdoor zijn alle uiteenlopende woorden, afbeeldingen, lettertypes en ander soort ontwerpen mogelijk te laseren. Bij Gravure’85 wordt er aan de hand van eigen inbreng van de klant een passend onderwerp gemaakt. 
Ook de materialen die tot de mogelijkheden behoren zijn zeer divers te noemen. Zo kan er worden gegraveerd op:
·        RVS, waarbij enkel de oppervlakte blijvend verkleurd. Perfect voor in de voedselindustrie en andere industriële sectoren.
·        Kunststof, hierbij wordt een deel van de oppervlakte weg gelaserd en dit maakt het uiterst geschikt voor gedetailleerde afbeeldingen. 
·        Organisch materiaal zoals hout kan ook prima gebruikt worden om te lasergraveren. Denk hierbij aan een wijnkist met opdruk of bijvoorbeeld een houtenpaal met bewegwijzering. 

De voordelen
Zoals te zien is, is lasergraveren een vaak voorkomende techniek in het dagelijkse leven. En het voordeel van lasergraveren tegenover bijvoorbeeld frezen is dat het in grote oplage vele malen goedkoper en sneller is. Daarnaast voldoen lasergravures geheel aan alle industriële normen. Hierdoor is het de ultieme techniek voor in de voedselindustrie en horecasector, omdat de lasergravures enkel de kleur veranderen in het oppervlak in plaats van het oppervlak aan te tasten. 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.